Våga göra en förändring för samhället.

Idag är vi oengagerade tonåringar som inte klarar av att skaffa ett arbete, idag är vi ointelligenta för våra betyg blir sämre och sämre och idag måste man skaffa sig en utbildning för att man ska vara viktig.
I många fall är det väldigt svårt att skaffa sig ett jobb för vi har allt för lite arbete att erbjuda på arbetsmarknaden, speciellt om man inte har ett CV som är fullt av erfarenheter. I många fall sänks betygen inte enbart för att det är tonåringarna som ointelligenta, ofta har det att göra med att intelligensen på en lärare knappt är bättre än intelligensen på en elev. I många fall handlar utbildning om status, har man ingen utbildning kommer man inte lyckas i livet. Så fan heller, vissa människor kanske är utrustade till att arbeta istället för att läsa och vissa tvärtom.
Detta är oftast inte vårt eget fel, det handlar om dåliga arbetsmöjligheter, det handlar om dålig prioritering, det handlar om värdelösa möjligheter och det handlar framför allt om att regeringen måste få upp ögonen om vad som är viktigt och inte.
 
Jag började min gymnasietid på den kommunala Olympia skolan i Helsingborg, med inriktning samhälle. Jag bytte därifrån väldigt fort. Varför? Det var ett enkelt val. Det var en otroligt tråkig skolmiljö, man fick stå i matkö i 30 minuter, toaletterna var avskyvärda och lärarna var oengagerade och allt för dålig intelligens för att kunna vara lärare. De kunde komma 10-15 minuter för sent till en lektion (oengagemang), de kunde inte lära ut all matematik som stod i böckerna (dåligt inflytande) och vissa elever kunde betydligt mer än lärarna.
Jag slutade 1 månad senare och bytte till en privat skola vid Procivitas privata gymnasium. En skola som hade allt, fruktansvärt engagemang, mysig miljö, god mat och lärare som var outstanding.
 
Idag blev jag antagen till sjuksköterskeutbildningen på Lunds universitet. En utbildning som kommer att förändra min framtid och många människors framtid. Var det tänkt att jag skulle tjäna mycket pengar? Inte direkt. Alla människor inom sjukvården tjänar på tok för lite pengar till de stora ansvar de bär på. Prioritering även här. Vad är viktigast? Vad värderar ni högst? För mig är det en självklarhet att sjukvården ska bli bättre, högre prioriterad och att man får den lönen man förtjänar.
 
Idag finns det ingen prioritering på de äldre människorna hellre, på min farmor och farfar, min mormor och morfar och dina far och morföräldrar, att de ska ha det bra, att de som arbetat för vårt land i hela deras liv ska må bra, att de äldre ska få en minimunpension är ett fruktansvärt fenomen.
 
Jag tror på vårt land, jag hoppas på vårt land och jag önskar att vi en dag lär oss att prioritera rätt. Vilket parti som kommer göra det har jag ingen aning om idag, men ett parti kommer stå där och prioritera det som är viktigt, de som är bra och det som kommer förändra vår framtid.
 
Tack Patricia Frisk för inspirationen. (www.patriciafrisk.blogg.se)

Kommentarer
leavanny.blogg.se säger:

Fin blogg!

Svar: Tack! :)
Ida Andersson

2013-12-11 | 16:29:17
Bloggadress: http://leavanny.blogg.se/
Elina säger:

Kika in på min blogg!
Har en tävling som du inte vill missa och den slutar 00.00!

2013-12-11 | 19:57:51
Bloggadress: http://elinajwallin.blogg.se
Amanda säger:

Härlig blogg :)

Svar: Tack! :)
Ida Andersson

2013-12-11 | 21:42:02
Bloggadress: http://snarbergamanda.blogg.se
vanja säger:

vilken fin design :)

Svar: Tack! 😚
Ida Andersson

2013-12-12 | 18:42:32
Bloggadress: http://vvanja.blogg.se
Jannica - Au pair in California, USA säger:

Sv: Tack, detsamma!

2013-12-12 | 18:52:46
Bloggadress: http://jannicadihlen.com
bysmj + säger:

Hoppas du får en super fin lucia tjejen!!

Svar: Tack detsamma! :))
Ida Andersson

2013-12-13 | 00:36:38
Bloggadress: http://bbysmj.blogg.se/
Bohemhoe säger:

Det är så rätt!!!

Svar: Eller hur!!
Ida Andersson

2013-12-13 | 20:16:27
Bloggadress: http://bohemhoe.blo.gg/
LINNÉA FLYSTAM säger:

Vad duktig du är på att skriva!

Svar: Tack snälla.. <3
Ida Andersson

2013-12-15 | 16:37:13
Bloggadress: http://linneaflystam.blogg.se
Isabelle & Mimmi säger:

Nu är det igång en frågestund. Fråga vad som helst, ingen fråga är för dum!
http://cheerleaders.blo.gg/2014/january/fragestund.html
Ha en bra dag! :D

2014-01-10 | 20:13:52
Bloggadress: http://cheerleaders.blo.gg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback