det är väl inte rättvist..

Det är mycket snack om feminismen hit och dit och kvinnorna har det sämre på så otroligt många plan och oj vad det är synd om oss. Nä allvarligt talat, jag är emot feminismen för jag tycker de är överdrivet, för vi kvinnor har det bättre än männen på många sätt. Men det som påverkar mig mest och som gör stor inverkan på mitt liv det är skillnaden mellan damfotboll och herrfotboll. Skillnaden gällande satsningen. Skillnaden gällande publiciteten och skillnaden mellan vad män och kvinnor tjänar på sin fotboll. 

De flesta damspelare i allsvenskan kan inte försörja sig på sin fotboll utan behöver ett arbete vid sidan om. Herrspelare i division 1-2 tjänar pengar redan då. Jag vet att det är stor skillnad på publiksiffror och liknande men jag tycker det är förjävligt. Jag tycker det är riktigt hemskt att veta att man måste bli bland de bästa spelarna i världen för att kunna leva gott på sin lön, som herrspelare i allsvenskan kan. Nu snackar vi heller inget lyxliv, utan ha det gott ställt. Jag tycker det är sjukt, idiotiskt och jävligt orättvist. 

Jag kan inte göra något åt det, men jag hade velat ha samma chans som herrarna, ha samma chans att gå långt och kunna leva på sin fotboll, ha samma chans att helt enkelt vara viktig, ha samma chans att vilja bli riktigt jävla bra och sedan få utdelning av sitt hårda jobb, men icke, vi kan träna 5-6 dagar i veckan men inte fan lönar det sig. Du måste bli bland de bästa i världen för att göra skillnad, för att synas och för att fotbollen ska kunna ge dig ett liv för den mödan du lagt ner. Oavsett vad så hoppas jag skillnaden förändras, jag hoppas att vi damer kommer göra riktig jävla succé och jag hoppas att vi kommer få utdelning av all jävla träning vi lägger ner. För det är vi värda. Kommentarer
Veronica Eriksson säger:

Riktigt bra skrivet! Håller verkligen med!
Kram :)

Svar: Ja, det är faktiskt tråkigt.. Kram <3
Ida Andersson

2013-11-17 | 15:36:02
Bloggadress: http://vveronicas.com
Josefine Anerland säger:

Det är så himla mycket tjat om att kvinnor är så undergivna, kvinnor är mindre värda osv. Men det sätt som folk försöker lösa det på är så himla fel.

Många kvinnor idag låter sig tryckas ner, och dessutom tycker dem jättesynd om sig själva när dem är så nertryckta i samhället och inte får lika mycket "uppmärksamhet" som männen.

Men istället för att försöka höja upp kvinnorna till männens nivå, så försöker vårt samhälle trycka ner männen till kvinnornas nivå. Och det är bara så himla fel, och rätt patetiskt faktiskt.

Svar: Riktigt jävla bra skrivit och håller med till till tusen! :) kram
Ida Andersson

2013-11-17 | 17:19:16
Bloggadress: http://josefineanerland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback